Om oss på Naturskolan

Porträttbild av Per Hedberg

Per Hedberg är föreståndare för Naturskolan sedan starten 1987. No-lärare med erfarenhet av undervisning för både barn och vuxna. Som visionär och idéspruta har han inspirerat många, stora som små att vara i och njuta av naturen.

En lång erfarenhet inom scoutrörelsen är basen i det arbete som Per byggt upp tillsammans med kollegor på Naturskolan och med lärare i grundskolan i Uppsala. Tog initiativ till och ledde under många år sommarkursen vid Uppsala Universitet Att lära in ute.

Porträttbild av Anna Aldén

Anna Aldén är naturskolelärare på Uppsala Naturskola sedan 2004, efter två år på Naturskolan i Sollentuna. Har bakgrund som landskapsarkitekt och naturbrukslärare. Som scoutledare för yngre och äldre barn har hon verkat för scouting närmare naturen.

Använder gärna skapande som ett sätt att begripa naturen. Är nyfiken på vad utomhuspedagogiken kan bidra med i skolans NO-undervisning.

Porträttbild av Kajsa Molander

Kajsa Molander är ansvarig för Upplandsstiftelsens Naturskola och finns också på Naturskolan i Hammarskog. Hon är fritidspedagog med förflutet från Friluftsfrämjandet och Fältbiologerna i Lund. Hon har hållit många kurser om natur, utomhuspedagogik och friluftsliv för personal både i förskola och skola. Kajsa har under mer än tio år utvecklat, skrivit böcker, hållit kurser och föreläst om Att lära in matematik ute.