Utedagar vid vattnet hösten 2018

Redan nu kan du anmäla dig och din klasss till utedagar vid vattnet under hösten 2018. Vi planerar att ha detta tema från vecka 35 fram till någon gång i oktober. Senast i vecka 33 pusslar ihop schemat med era anmälningar, och hör av oss till er då - alltså efter sommaren. Använd anmälningsformuläret här nere.

I vattentemat tar vi främst emot mellanstadieklasser. Dagen är gratis, men resa och mat får ni står för själva.

Under hösten tar vi främst emot årskurs 5 - 6. Vi tar bara emot en årskurs/skola, och varje elev kan få komma högst en gång på vattendag.  I mån av plats tar vi också emot elever från högstadiet.

Vi kan ta emot en klass - högst ca 40 elever i taget.

Ni får pröva friluftsaktiviteter och öva på säkerhet vid vatten. Vi har tillgång till kanoter och roddbåtar – och flytvästar. Vi har också en säkerhetsbåt, så nu kan vi låta elever få pröva att ro och paddla ut i viken. Några saker vi tar upp:

• Vad ska jag göra om kanoten skulle välta?

Vi kan även komplettera sjöaktiviteterna med att håva upp och undersöka småkryp och växter i vattnet och kanske ta upp fisknät eller mjärde.

Vi jobbar framförallt med läroplanens innehåll från Idrott & hälsa, men det vi gör praktiskt under dagen handlar också om i biologi, hem och konsumentkunskap, fysik mm.

Vi vill göra er uppmärksamma på att om vindförhållanden är sådana att vi inte kan ge oss ut på sjön får vi planera om dagen i samråd med er.

Här finns en del praktiskt information (PDF, 334 KB), som ni behöver ha koll på innan ni kommer hit.

Anmäl dig och dina elever här:

roddbåtar på Dalbyviken

Läs om att hitta hit här: längst ner på den sidan finns en karta

träskylt som visar vägen till naturskolan

Läs mer om att resa hit här:

Buss 108 kör in till Hammarskog

Om du har funderingar, ta dem via din egen epost. till naturskolan@uppsala.se eller vårt epostformulär,  eller ring 018 - 727 80 54.

13 juni 2017