Utedagar vid vattnet hösten 2018

Nu kan du anmäla dig och din klass till utedagar vid vattnet under hösten 2018, det finns många obokade dagar kvar!  Använd anmälningsformuläret här nere. 
Vi planerar att ha detta tema från vecka 35 fram till någon gång i oktober. Nu i vecka 33 pusslar vi hop ett schema med de anmälningar vi fått in hitills, och hör av oss till er så snart vi kan. 

Vad gäller möjlighet att grilla till lunchen så är det fortfarande totalt eldningsförbud, vilket betyder att vi just nu inte kan värma den mat ni har med. Läs mer om eldning och eldningsförbud på kommunens hemsida

 

I vattentemat tar vi främst emot mellanstadieklasser. Dagen är gratis, men resa och mat får ni står för själva. 

Under hösten tar vi främst emot årskurs 5 - 6. Vi tar bara emot en årskurs/skola, och varje elev kan få komma högst en gång på vattendag.  I mån av plats tar vi också emot elever från högstadiet.

Vi kan ta emot en klass - högst ca 40 elever i taget.

Ni får pröva friluftsaktiviteter och öva på säkerhet vid vatten. Vi har tillgång till kanoter och roddbåtar – och flytvästar. Vi har också en säkerhetsbåt, så nu kan vi låta elever få pröva att ro och paddla ut i viken. Några saker vi tar upp:

  • Vad ska man tänka på innan man ger sig ut på sjön?
  • Teknik för att ro och paddla.
  • Hur byter vi plats i båten?
  • Hur kliver man i, och ur, en kanot?
  • Vad ska jag göra om kanoten skulle välta?
  • Om det inte är alltför kallt i vattnet kanske några vill pröva hur det är att simma i en sjö.

Vi kan även komplettera sjöaktiviteterna med att håva upp och undersöka småkryp och växter i vattnet och kanske ta upp fisknät eller mjärde.

Vi jobbar framförallt med läroplanens innehåll från Idrott & hälsa, men det vi gör praktiskt under dagen handlar också om i biologi, hem och konsumentkunskap, fysik mm.

Vi vill göra er uppmärksamma på att om vindförhållanden är sådana att vi inte kan ge oss ut på sjön får vi planera om dagen i samråd med er.

Här finns en del praktiskt information (PDF, 334 KB), som ni behöver ha koll på innan ni kommer hit.

 

 

Anmäl dig och dina elever här: 

roddbåtar på Dalbyviken     

 

Läs om att hitta hit här: längst ner på den sidan finns en karta 

träskylt som visar vägen till naturskolan

 

Läs mer om att resa hit här:

Buss 108 kör in till Hammarskog

 

Om du har funderingar, ta dem via din egen epost. till naturskolan@uppsala.se eller vårt epostformulär,  eller ring 018 - 727 80 54.

13 augusti 2018