Utedagar vid vattnet våren 2019

Här kan du anmäla dig och din klass till vårterminens naturskoledagar vid vattnet - med rodd, paddling och möjlighet att håva vattenkryp och kanske fiska!  Vi räknar med att ha utedagar vid vattnet i maj och juni, vecka 18 - 24.

Den 22 mars skickade vi ut besked om datum för de skolklasser som ditills anmält sig till vattendagarna i vår. Vi tar fortfarande emot anmälningar och har några enstaka dagar kvar. Vi har fått några avbokningar, därför finns det några olika veckodagar att välja på främst i vecka 20 - hör av er!

På vattentemat tar vi främst emot mellanstadieklasser. Vi tar bara emot en årskurs/skola. I mån av plats tar vi också emot elever från högstadiet. Vi räknar med att ha utedagar vid vattnet också i början av hösten 2019.

Dagen är gratis, men lunchmat får ni ta med själva.

Vi kan ta emot en klass - högst 40 elever i taget - på rodd och paddling.

Ni får pröva friluftsaktiviteter och öva på säkerhet vid vatten. Vi har tillgång till kanoter och roddbåtar – och flytvästar. Vi har också en säkerhetsbåt, så att vi kan låta elever få pröva att ro och paddla ut i viken. Några saker vi tar upp:

• Vad ska jag göra om kanoten skulle välta?

Vi kan även komplettera sjöaktiviteterna med att håva upp och undersöka småkryp och växter i vattnet och kanske ta upp fisknät eller mjärde. För er som inte vill ro och paddla så finns en möjlighet att istället vara vid Dalkarlskärret och främst håva småkryp.

Om ni är två klasser från en skola - med sammanlagt fler än 40 elever - och vill komma med båda klasserna samma dag, så kan vi tillsammans med er pussla ihop ett program där en grupp i taget är vid båtarna - dock minst 2,5 timme - medan den andra är i närheten (men inte direkt vid  badplatsen) - och gör andra aktiviteter. Sedan byter de aktivitet med varandra ungefär vid lunchen. Då får ni räkna med att hålla i en del av programmet själva.

Vi jobbar framförallt med läroplanens innehåll från Idrott & hälsa, men det vi gör praktiskt under dagen kan också handla om i biologi, hem och konsumentkunskap, fysik mm.

Vi vill göra er uppmärksamma på att om vindförhållanden är sådana att vi inte kan ge oss ut på sjön får vi planera om dagen i samråd med er.

Här finns en del praktisk information, (PDF, 107 KB)
som ni behöver ha koll på innan ni kommer hit.

båtar och frälsarkrans

Anmäl dig och dina elever här:

En braxen i ett fisknät

Läs om att hitta hit här: längst ner på den sidan finns en karta

träskylt som visar vägen till naturskolan

Läs mer om att resa hit här:

Buss på vägen vid Dalkarlskärret

Om du har funderingar, ta dem via din egen epost
till naturskolan@uppsala.se
eller vårt epostformulär  eller ring 018 - 727 80 54.