Utedagar vid vattnet våren 2018

Vi är fullbokade för våren. Men du kan anmäla intresse för höstens vattendagar redan nu!

I vattentemat tar vi främst emot mellanstadieklasser. Dagen är gratis, men resa och mat får ni står för själva.

Vi tar bara emot en årskurs/skola. I mån av plats tar vi också emot elever från högstadiet. Varje elev kan få komma högst en gång på vattendag. Vi kommer fortsätta med temat i början av höstterminen, och redan nu kan du anmäla din klass till höstens dagar - men vi ger inte besked om hösten till er förrän i vecka 33.

Vi kan ta emot en klass - högst ca 40 elever i taget med rodd och paddling.

Ni får pröva friluftsaktiviteter och öva på säkerhet vid vatten. Vi har tillgång till kanoter och roddbåtar – och flytvästar. Vi har också en säkerhetsbåt, så nu kan vi låta elever få pröva att ro och paddla ut i viken. Några saker vi tar upp:

• Vad ska jag göra om kanoten skulle välta?

Vi kan även komplettera sjöaktiviteterna med att håva upp och undersöka småkryp och växter i vattnet och kanske ta upp fisknät eller mjärde.
För er som kanske inte vill ro och paddla så finns en möjlighet att istället vara vid Dalkarlskärret och främst håva småkryp.

Vi jobbar framförallt med läroplanens innehåll från Idrott & hälsa, men det vi gör praktiskt under dagen handlar också om i biologi, hem och konsumentkunskap, fysik mm.

Vi vill göra er uppmärksamma på att om vindförhållanden är sådana att vi inte kan ge oss ut på sjön får vi planera om dagen i samråd med er.

Här finns en del praktiskt information (PDF, 334 KB), som ni behöver ha koll på innan ni kommer hit.

Anmäl dig och dina elever här:

Kanoter på stranden vid Badplatsen i Hammarskog

Läs om att hitta hit här: längst ner på den sidan finns en karta

träskylt som visar vägen till naturskolan

Läs mer om att resa hit här:

Buss 108 kör in till Hammarskog

Om du har funderingar, ta dem via din egen epost. till naturskolan@uppsala.se eller vårt epostformulär,  eller ring 018 - 727 80 54.

9 mars 2018