Utedagar i skogen våren 2019

Nu kan du anmäla dig och din klass till en utedag i skogen under våren 2019 - från slutet av mars fram till skolavslutningen i juni. Vi tar emot klasser i årskurs 4-9, men prioriterar årskurs 4-6.

Vi har dagar kvar och bokar in er efterhand som ni anmäler er! 

En utedag i skogen kan "få ihop klassen" - bra för alla klasser tillsammans med sina lärare - oavsett skolämne man undervisar i. 

När vi är ute är de övergripande läroplansmålen en viktig del av dagens innehåll. Vi jobbar också med moment från till exempel idrott & hälsa, biologi, hem och konsumentkunskap mm. (beroende på dagens inriktning).

Vi räknar med att ha utedagar i skogen - med friluftsliv, vindskyddsbygge, eld och mat - från sista veckan i mars och fram till skolavslutningen (v.13-24), Beroende på hur länge ni är här, vilken typ av mat ni har med er, väder och vana så kan vi kanske göra något mer som att göra kolkritor, tälja, eller lära känna naturen på olika sätt, med till exempel fåglar, växter eller småkryp i vattnet.

  • Vi tar emot er i Hammarskogsområdet. Vi ordnar med en plats i skogen och den utrustning som behövs. Till exempel utrustning för eldning och matlagning (inklusive vatten till matlagning och släckning), presenningar till vindskydd mm - om det är det vi ska göra.

  • Vi är med under dagen - i större eller mindre utsträckning efter ert behov.
  • Ni ordnar med resan hit och har med råvaror/mat till lunch, dricksvattenflaskor och ev. fika. 
    Ni genomför dagen tillsammans med eleverna. 
  • Om ni vill kan vi i förväg visa och gå igenom hur ni använder utrustningen, och eldar med ved från skogen, för er lärare. Vi plockar ihop grejorna och den dagen ni ska komma kör vi utrustningen till lämplig plats här i området. Ni håller då i dagen på egen hand. Sådana dagar kan vi nästan alltid ordna på just de datum ni vill ha. 

 

Dagen här kostar inget för er, förutom råvaror/mat till eleverna. Skolklasser kan boka egen Naturbuss till Naturskolan - kostnadsfritt för skolan! Läs mer om att resa hit här nere.

Vi vill göra er uppmärksamma på att om det är väldigt torrt i marken/eldningsförbud - kan vi behöva planera om dagen i samråd med er.

 

Anmäl dig och dina elever här: 

presenning som tak i skogen

 

Här finns förslag på mat utomhus >>

steka mat på ezy-stove

 

Läs om att hitta hit här: längst ner på den sidan finns en karta 

träskylt som visar vägen till naturskolan

 

Läs mer om att resa hit här:

abonnerad buss kör på vägen vid Dalkarlskärret

 

Om du har fler funderingar, ta dem via din egen epost 
till naturskolan@uppsala.se 
eller vårt epostformulär eller ring 018 - 727 80 54.

 

Uppdaterad: