Utedagar i skogen  våren 2018

Vi är fullbokade på vårens dagar med friluftsliv i skogen.  Vi återkommer med mer information om skogsdagar i höst. Läs mer här efter sommaren.

En utedag i skogen kan "få ihop klassen" - bra för alla klasser tillsammans med sina mentorer - oavsett skolämne man undervisar i. 

Vi jobbar framförallt med de övergripande läroplansmålen och innehåll från Idrott & hälsa. Dagen kan också ha inslag från till exempel Biologi; Hem och konsumentkunskap och andra skolämnen.

Under dagen får eleverna göra upp eld och hålla elden vid liv med ved från skogen; de kan laga någon typ av mat vid elden (ni tar med råvaror) och sätta upp presenning som vindskydd/tak. Beroende på hur länge ni är här, vilken typ av mat ni lagar, väder och vana så kan ni kanske göra något mer som att göra kolkritor, tälja, eller lära känna naturen på olika sätt. Vi planerar dagen tillsammans med er. 
Här finns förslag på mat utomhus >>

  • Vi tar emot er i Hammarskogsområdet. Vi ordnar med en plats i skogen, utrustning för eldning och matlagning (inklusive vatten till matlagning och släckning), presenningar till vindskydd mm. Vi visar hur man hanterar utrustningen och hur man eldar med ved från skogen. 

  • Vi är med under dagen - i större eller mindre utsträckning efter ert behov.
  • Ni ordnar och står för resan hit, råvaror/mat till lunch, dricksvattenflaskor och ev. fika. 
    Ni genomför dagen tillsammans med eleverna. 
  • Om ni vill kan vi några dagar i förväg visa och gå igenom hur ni använder utrustningen för er lärare. Vi plockar ihop grejorna och den dagen ni ska komma kör vi utrustningen till lämplig plats här i området. Ni håller då i dagen på egen hand. Sådana dagar kan vi nästan alltid ordna på just de datum ni vill ha. 

 

Dagen här kostar inget för er, förutom att ni står för transporten hit till Hammarskog och råvaror/mat till eleverna. Skolklasser kan boka länsbussen hit som kulturbuss - kostnadsfritt för skolan! Läs mer om att resa hit här nere.

Vi vill göra er uppmärksamma på att om det är väldigt torrt i marken/eldningsförbud - kan vi behöva planera om dagen i samråd med er.  

 

Anmäl dig och dina elever här: 

matlagning på murrika i skogen

 

Läs om att hitta hit här: längst ner på den sidan finns en karta 

träskylt som visar vägen till naturskolan

 

Läs mer om att resa hit här:

Buss 108 kör in till Hammarskog

 

Om du har funderingar, ta dem via din egen epost. till naturskolan@uppsala.se eller vårt epostformulär eller ring 018 - 727 80 54.

 

Uppdaterad: