Höst i naturen

Hur många olika kan vi hitta? När vi väl får upp ögonen för mångfalden i naturen är det som att gå på skattjakt! Vad vi letar efter beror på vad ni har önskat, och hur hösten blir. Ibland ställer vädret till det så att det vi skulle vilja göra inte funkar så bra; som att leta svamp efter en varm och torr sommar. Men det finns säkert annat att upptäcka! 

Vi kan titta närmare på något särskilt som till exempel småkryp i skogen, småkryp i vattnet, träd, mossor och lavar, svampar eller kanske bara "vilda växter", eller vi kan hålla på med lite av varje om just hösten. 
Vi kan samla, sortera, leka lekar. Vi kan prata något om "hur allt hänger ihop" - men upplevelserna ute är det viktiga. Jobbar vi med växter eller svampar kan vi ofta använda dem på något sätt.  Om vi får elda (=inte eldningsförbud) kan vi färga garn med svampar eller med växter. 

Vi räknar med att vi inte kan gå in på Naturskolan - oavsett väder - pga av coronapandemin. Alltså kan vi behöva sätta upp presenningar som regnskyddstak i skogen - och får tillfälle att pröva och öva mer friluftsliv.

 

Du som väljer Höst i naturen ska i anmälan också skriva något om vad du helst vill att eleverna ska få jobba med under dagen, eller vad du tycker är viktigt att vi får med.

 

Under en dag på tema Höst i naturen så håller vi oss någonstans i Hammarskogsområdet.
Vi kan vara vid eller i skogen intill Dalkarlskärret, i skogen vid Skogshyddan eller bakom Östbergstorpet, vid Toran eller gå upp i skogen från Hammarskogs herrgård. Ni som har varit här förut har kanske önskemål om var ni skulle vilja vara? Läs gärna på sidan om Platser och stigar i Hammarskog - om du vill veta var ni kan bli avsläppta med Naturbussen, var det finns utedass, och få förslag på nya platser att vara på! 

Uppdaterad: