Utedagar för skolklasser hösten 2020

Nu är vi helt fullbokade för resten av höstterminen - så nu får ni återkomma med nya anmälningar när vi lägger ut inbjudan för våren. Om du vill veta när det är dags för anmälan så ska du anmäla dig till vår sändlista.

Under våren har vår verksamhet rullat på nästan som vanligt, även om vi haft många av- och påbokningar. Många skolor har haft mycket att ta ställning till under våren - men vi hoppas att det "satt" sig nu - hur vi förhåller oss till coronasmittan. Inga klasser har kunnat åka UL´s reguljära trafik, men det går bra att komma till Naturskolan med den abonnerade Naturbussen - som skolklasser kan åka med gratis. Läs mer här nere.
Vi räknar med vi behöver anpassa verksamheten på grund av coronapandemin även i höst, och fortsätter våra utedagar som just dagar utomhus. Vi är inte inomhus med skolklasser eller andra grupper - över huvud taget. 

En utedag i naturen kan "få ihop" klassen - bra för alla klasser och lärare oavsett vilket ämne man undervisar i. Vi jobbar oftast mest med de övergripande läroplansmålen och innehåll från Idrott & hälsa. Men dagarna brukar också ha inslag från biologi - och kan ha inslag från andra skolämnen beroende på vad ni vill göra! 
En utedag här innebär en hel skoldag för er. Det brukar vara lagom att åka från skolan när skoldagen börjar, och sedan åka tillbaka så att ni är hemma på skolan igen när skoldagen slutar. 

Vi erbjuder Friluftsliv i skogen, Rodd och paddling i Dalbyviken samt Höst i naturen. Läs mer om de olika temadagarna via bildlänkarna här nere; längre ner finns också en länk till anmälningsformuläret.

Vi prioriterar mellanstadiet - år 4-6, men tar även emot andra årskurser i mån av plats. Vi tar emot er någonstans i Hammarskogsområdet - på en plats som passar temat och årstiden. 
Någon av oss på Naturskolan leder utedagen, med er aktiva medverkan. 

Ni läser och tar till er den information som vi skickar till er, ni bokar bussresan hit, tar med er lunchmatsäck eller råvaror att laga mat med, och har ansvar för att eleverna håller sig till de regler vi har. Utedagen kostar inget för er, och ni kan åka hit kostnadsfritt med Naturbussen. Ni kan alltså boka en buss som hämtar er på er skola och skjutsar er hela vägen hit.

 

I anmälan ska du skriva något om vad ni vill göra under utedagen. 

Här kan du läsa mer om vad vi kan göra:
(just nu tar vi alltså bara emot anmälningar till eld och vindskydd)

Rodd och paddling i Dalbyviken

 

Friluftsliv i skogen med eld och vindskydd
Passar bra att kombinera med en kortare
vandring i Hammarskogsområdet.

 

Höst i naturen 

 

 

 

Här anmäler du din klass: 

 

Läs om att resa hit här:
Buss 108 kör in till Hammarskog

 

Läs om att hitta hit här: längst ner på den sidan finns en karta.
träskylt som visar vägen till naturskolan

 

Här kan du skicka synpunkter om dagen till oss
- efter utedagen tillsammans med din klass:

 

Om du har funderingar, ta dem via din egen epost till naturskolan@uppsala.se 
eller vårt epostformulär,  eller ring 018 - 727 80 54.

Uppdaterad:

Andra sidor under: Utedagar för skolklasser hösten 2020