Vid vattnet med roddbåtar och kanoter

Ni får pröva friluftsaktiviteter och öva på säkerhet vid vatten. Vi har tillgång till kanoter och roddbåtar – och flytvästar. Vi har också en säkerhetsbåt, så att vi kan låta elever få pröva att ro och paddla ut i viken. Några saker vi tar upp:

• Vad ska jag göra om kanoten skulle välta?

Av de som vill komma på en dag vid vattnet med båtar och kanoter så kommer vi prioritera årskurs 5 och 6, och vi kan ta emot en klass - eller högst 40 elever i taget - på rodd och paddling.

Om ni är två klasser från en skola - med sammanlagt fler än 40 elever - och vill komma med båda klasserna samma dag, så kan vi tillsammans med er pussla ihop ett program där en grupp i taget är vid båtarna - dock minst 2-2,5 timmar - medan den andra är i närheten (men inte direkt vid  badplatsen - då är eleverna i vägen för båtarna) - och gör andra aktiviteter. Sedan byter de aktivitet med varandra ungefär vid lunchen. Då får ni räkna med att hålla i en del av programmet själva.

Vi kan även komplettera sjöaktiviteterna med att håva upp och undersöka småkryp och växter i vattnet. För er som inte vill ro och paddla så finns en möjlighet att istället vara vid Dalkarlskärret och främst håva småkryp.

Vi vill göra er uppmärksamma på att om vindförhållanden är sådana att vi inte kan ge oss ut på sjön får vi planera om dagen i samråd med er.

Vill ni grilla något till lunchen? Vi kan ordna med grilleld, om det inte är eldningsförbud. Läs mer om eldning och eldningsförbud på kommunens hemsida

Och här finns en del praktiskt information (PDF, 334 KB) om dagarna med rodd och paddling som ni behöver ha koll på innan ni kommer hit.