Utedagar för skolklasser hösten 2019

Nu har vi bokat in - och skickat ut bekräftelser på utedagar för skolklasser
under resten av hösten 2019. Och nu har ni inte mycket för att ni anmäler er - vi har bokat helt fullt för hela höstterminen.

Vi hoppas att alla som anmält sig har fått besked om att ni har fått plats - eller att ni åtminstone fått besked om att vi inte kan ta emot er. Men vi ska kolla i våra listor och ska höra av oss till alla - så snart vi hinner.

 

 

En utedag i naturen kan "få ihop" klassen - bra för alla klasser och lärare oavsett vilket ämne man undervisar i. Vi jobbar oftast mest med de övergripande läroplansmålen och innehåll från Idrott & hälsa. Men dagarna brukar också ha inslag från biologi - och kan ha inslag från andra skolämnen beroende på vad ni vill göra! 
En utedag här innebär en hel skoldag för er. Det brukar vara lagom att åka från skolan när skoldagen börjar, och sedan åka tillbaka så att ni är hemma på skolan igen när skoldagen slutar.

Någon av oss på Naturskolan leder utedagen, med er aktiva medverkan. 

Ni läser och tar till er den information som vi skickar till er, ni bokar bussresan hit, tar med er lunchmatsäck eller råvaror att laga mat med, och har ansvar för att eleverna håller sig till de regler vi har. Utedagen kostar inget för er, och just nu räknar vi också med att ni får fortsätta att åka hit kostnadsfritt med Naturbussen. Ni kan alltså boka en buss som hämtar er på er skola och skjutsar er hela vägen hit!

 

15 augusti 2019 börjar vi pussla ihop ett schema med de anmälningar som kommit in fram tills dess, och vi hoppas då att vi kan ge er besked i vecka 34. Men ni kan skicka in anmälan även efter den 15 augusti...

 

I anmälan ska du skriva något om vad ni vill göra under utedagen.
Här kan du läsa mer om vad vi kan göra:

I skogen med eld och vindskydd


Med spännande småkryp eller användbara växter 


Vid vattnet med båtar och kanoter Eller med andra teman som vi jobbat med,
kanske finns något här som ni gärna vill göra? 
Titta på sidan med våra teman!  

 

 

Här anmäler du din klass: 

 

Läs om att resa hit här:
Buss 108 kör in till Hammarskog

 

Läs om att hitta hit här: längst ner på den sidan finns en karta.
träskylt som visar vägen till naturskolan

 

Om du har funderingar, ta dem via din egen epost. till naturskolan@uppsala.se eller vårt epostformulär,  eller ring 018 - 727 80 54.