Isdagar på Naturskolan

Varje vinter, från januari till början av mars brukar vi ordna utedagar för skolklasser på isen här i Dalbyviken. Vintern 2022 tog vi emot 52 skolklasser på isen. Vi planerar för att ha isdagar även 2023.

De datum vi erbjuder isdagar 2023 kommer synas på utbudsbokningen senast torsdag 24 november.

Måndag 28 november 2022 släpper vi alla platser för bokning. 

För att kunna boka då måste du ha ett konto på utbudsbokningen,

 

Isen  erbjuder fantastiska möjligheter till naturupplevelser på vintern och dem ska vi så klart ta del av! Samtidigt är det viktigt att var och en förstår vilka risker naturisen innebär. Precis som vi får lära oss trafikvett behöver vi lära oss isvett.

Innan ni kommer hit på isdagen ska ni ha gått igenom säkerhet på isen, och något om hur utrustningen ska hanteras säkert. Både issäkerhetsutrsutningen och utrustningen till de övriga aktiviteterna. Ni ska också ha förberett er för att kunna genomföra övningsplurr.  

Vi planerar för att att eleverna ska få använda isdubbar och ispik, kasta livlina, prova på pimpelfiske och curling med riktiga curlingstenar. Eleverna kan få sågar isblock och tar upp dem på isen. Isen blir material för skulpturer.

Isdagen uppfyller många av de krav läroplanen ställer om säkerhet vid vattnet vintertid.

De klasser vars lärare - själva eller som åskådare - har varit med om en om en plurrning; de eleverna kan få prova på att ta sig upp ur isvak med hjälp av isdubbar. Frivilligt och med föräldrars tillstånd. Vi har våra stora kåtor, där vi kan elda, uppställda nere vid isen och där får eleverna byta om efteråt. Fler filmer från naturskolans isdagar kan du hitta här på Naturskolans Youtubekanal. 

 

Uppdaterad: