Det viktigaste inför isdagen

För att ni ska kunna göra det ni vill - av det som går att göra under isdagen - så behöver alla pedagoger och elever ha koll på:

• Lunchen - och att alla kan få i sig något varmt att äta eller dricka om ni är hos oss "hela" dagen.

• Att du måste ha på dig (eller med dig) tillräckligt med varma kläder. Det är jätteviktigt med mössa, vantar och tillräckligt med plats i kängorna så du kan ha ett par tjocka sockor. Eller kanske stövlar om det är mycket blött på isen. Du har inte möjlighet att gå in och värma dig någonstans nere vid badplatsen.

• Att det är bra att gå på toa på skolan innan du sätter dig på bussen hit. Det finns toaletter i ett hus bredvid Herrgården och utedass intill raststugan där i närheten; dit är det en knapp kilometer från badplatsen. Vid badplatsen finns ett utedass - alltså med viss risk för kö.

Och alla pedagoger behöver ha koll på:

De länkar, filmer och dokument som vi föreslår kan ni använda med era elever om ni vill -
men ni måste inte visa eller prata om just de här filmerna eller dokumenten.
Det är innehållet i punkterna elever och medföljande pedagoger behöver ha koll på.