Anmälan till isdagar vt 2019

På den här sidan berättar vi det du behöver veta när du anmäler skolklasser till isdagar på naturskolan säsongen 2019. Länk till anmälningsformuläret hittar du längst ner på sidan.

I mitten av november 2018 börjar vi pussla med de anmälningar som vi fått in fram tills dess.

Vi planerar att ha isdagar från vecka 2 - vecka 9 (v.10) 2019 om isen ligger och är tillräckligts stark här nere i Dalbyviken. Vi tar emot klasser i skolår 5 - 9, från alla grundskolor i Uppsala kommun. Vi prioriterar äldre elever (högstadieelever).

Dagen kostar inget för er, förutom att ni står för transporten hit, läs om att åka/boka buss till Naturskolan här >>, och varm mat och dryck  till eleverna. Det behövs också en aktiv medverkan från de pedagoger som följer med klasserna. För att ta del av programmet en "vanlig" isdag på naturskolan behöver eleverna vara här i (minst) fyra timmar. Läs mer om vad vi kan göra under våra isdagar här >> (PDF, 855 KB)  Det brukar också gå bra att åka skridskor; friluftsområdet brukar ploga en bana i Dalbyviken bara isen är stark nog.

• Det är väldigt många lärare som vill komma hit med sina klasser, därför vill vi att varje skola bestämmer vilken årskurs ni vill prioritera. Vi kan inte ta emot mer än en årskull från varje skola.

• I vecka 46  börjar vi lägga pussel med alla anmälningar. Vi räknar med att ge er besked senast i vecka 49.

• Ni som varit här på isdagar förut, och känner att ni kan klara er ganska bra utan naturskolans personal, och vill styra mycket själva, får gärna skriva det i anmälan. Då kan vi lägga in er på dagar då någon av oss behöver göra andra saker, och det räcker om bara en av oss från naturskola är med er.

• Ni som bara vill göra själva plurrandet får gärna skriva det också. Då kan vi ge er en tid på morgonen/förmiddagen från ca kl.8.30 fram till kl.12, och ni håller till nere vid badplatsen hela tiden. Ni använder vår utrustning men sköter er i stort sett själva. Ni övar plurrning, och byter om i kåtorna innan vi kommer ner med de som bokat en "vanlig" isdag.
    Ni som vill ha en "förmiddagsplurrning" behöver ta er till och från Hammarskog med egen abonnerad buss eller med egna bilar, och ta er från badplatsen i Hammarskog senast kl 12.

• Vi rekommenderar starkt att de lärare som vill erbjuda sina elever att övningsplurra under isdagen, själva någon gång har varit med under en plurrning. Antingen själva eller som åskådare. Det behöver inte ha varit här hos oss. Du som inte varit med om en plurrning - men vill plurra i förväg - hos oss - kan skriva det i anmälan.

Vi kan ta emot två skolklasser samtidigt, och ser också en viss möjlighet att ta emot ytterligare två klasser samma dag - med åtminstone en och en halv timmes förskjutning. Det gäller då i första hand klasser från samma skola/rektorsområde. Men med ett sådant upplägg kan eleverna missa en del av friluftsupplevelsen, när vi är så många på isen samtidigt, men kan ge er möjlighet att ordna en "plurrdag" för en hel årskurs på ett datum.

En liten brasklapp - det brukar vara många som vill komma och det är inte säkert att vi kan ta emot din klass. Vi pusslar bland alla önskemål och hör sedan av oss via e-post med besked om vilket/vilka datum ni får komma - eller om ni står på reservlistan. Vi räknar med att vi kan svara er senast 4 december.

Vi kan ju heller inte lova att isen ligger - eller går att vara på. Vi kan - med kort varsel - behöva ställa in isdagar, med hänsyn till väder och isläge.

Hör gärna av er till oss om ni undrar eller vill diskutera något om isdagarna!