Anmälan till isdagar vt 2020

På den här sidan berättar vi det du behöver veta när du anmäler skolklasser till isdagar på Naturskolan säsongen 2020. Länk till anmälningsformuläret hittar du längst ner på sidan. 

18 november 2019 började vi pussla med de anmälningar som vi hade fått in fram tills dess. 

Nu efter årsskiftet till 2020 står vi helt utan is, och det verkar inte troligt att isen lägger sig de närmste veckorna. Vår planering kommer inte att hålla...

 

Vi planerar att ha isdagar från vecka 3 - vecka 9 (eller 10),  2020 om isen ligger och är tillräckligt stark här nere i Dalbyviken. Vi tar emot klasser i skolår 5 - 9, från alla grundskolor i Uppsala kommun. 

Dagen kostar inget för er, förutom att ni står för transporten hit, läs om att åka/boka buss till Naturskolan här >>, och varm mat och dryck  till eleverna. Det behövs också en aktiv medverkan från de pedagoger som följer med klasserna. För att ta del av programmet en "vanlig" isdag på naturskolan behöver eleverna vara här i minst fyra timmar. Läs mer om vad vi kan göra under våra isdagar här >> (PDF, 855 KB)  Det brukar också gå bra att åka skridskor; friluftsområdet brukar ploga en bana i Dalbyviken bara isen är stark nog.

 

  • Det är väldigt många lärare som vill komma hit med sina klasser, därför vill vi att varje skola bestämmer vilken årskurs ni vill prioritera. Vi kan inte ta emot mer än en årskull från varje skola. 

  • I vecka 47 börjar vi lägga pussel med alla anmälningar. Vi räknar med att ge er besked senast i vecka 49.

  • Ni som varit här på isdagar förut, och vill styra och leda mycket av innehållet i dagen själva, får gärna skriva det i anmälan.

  • Ni som framförallt vill göra själva plurrandet, och inte tänker utnyttja de andra aktiviteterna, får gärna skriva det i anmälan.

  • Vi rekommenderar starkt att de lärare som vill erbjuda sina elever att övningsplurra under isdagen, själva någon gång har varit med under en plurrning. Antingen själva eller som åskådare. Det behöver inte ha varit här hos oss. Du som inte varit med om en plurrning - men vill plurra i förväg - hos oss - kan skriva det i anmälan.


Vi kan ta emot två skolklasser samtidigt, och ser också en viss möjlighet att ta emot ytterligare två klasser samma dag - med åtminstone 90 minuters förskjutning. Det gäller då i första hand klasser från samma skola/rektorsområde. Men med ett sådant upplägg kan eleverna missa en del av friluftsupplevelsen, när vi är så många på isen samtidigt, men kan ge er möjlighet att ordna en "plurrdag" för en hel årskurs på ett datum.

En liten brasklapp - det brukar vara många som vill komma och det är inte säkert att vi kan ta emot din klass. Vi pusslar bland alla önskemål och hör sedan av oss via e-post med besked om vilket/vilka datum ni får komma - eller om ni står på reservlistan. Vi räknar med att vi kan svara er allra senast 6 december.

Vi kan ju heller inte lova att isen ligger - eller går att vara på. Vi kan - med kort varsel - behöva ställa in isdagar, med hänsyn till väder och isläge.

Hör gärna av er till oss om ni undrar eller vill diskutera något om isdagarna!