Anmälan till isdagar vt 2018

På den här sidan berättar vi det du behöver veta när du anmäler skolklasser till isdagar på naturskolan säsongen 2018. Länk till anmälningsformuläret hittar du längst ner på sidan. 

I mitten av november 2017 börjar vi pussla med de anmälningar som vi fått in fram tills dess. 

Vi planerar att ha isdagar från den 11 januari - 2 mars 2018 och hoppas att isen då ligger här nere i Dalbyviken. (Möjligen fram till den 9 mars beroende på isläget).  Vi tar emot klasser i skolår 5 - 9, från alla grundskolor i Uppsala kommun. Vi prioriterar äldre elever (högstadieelever).

Dagen kostar inget för er, förutom att ni står för transporten hit och lunchmatsäck till eleverna. Det behövs också en aktiv medverkan från de pedagoger som följer med klasserna. För att ta del av programmet en "vanlig" isdag på naturskolan behöver eleverna vara här i (minst) fyra timmar. Läs mer om vad vi kan göra under våra isdagar här >> (PDF, 855 KB) Där står inget om att åka skridskor - men det brukar gå att åka skridskor på en plogad bana i Dalbyviken.

Länsbuss 108 går från Uppsala Resecentrum till Hammarskogs Herrgård. För en del skolor kan det eventuellt vara enklare att åka med UL's buss 107, till Vreta Västra och därifrån gå 2,5 km till Naturskolan.
UL´s tidtabell för våren brukar inte släpps förrän i mitten av november, men det brukar gå en 108 som kommer till Hammarskog ca 10.20, och en tur tillbaka till Uppsala härifrån ca 14.30.
Sedan våren 2015 kan skolklasser resa hit på kulturbussbiljett, en - en och en halv klass per busstur. Läs mer om regler för, och hur du bokar kulturbuss på landstingets hemsida >>  Vi vill gärna veta om ni tänker abonnera egen buss, åka med UL's buss 108 eller UL's buss 107 - då har vi lättare att boka in så många grupper som möjligt. Men ni kan inte boka buss innan ni vet vilket datum ni kan få komma...

  • Det är väldigt många lärare som vill komma hit med sina klasser, därför vill vi att varje skola bestämmer vilken årskurs ni vill prioritera. Vi kan inte ta emot mer än en årskull från varje skola. 

  • I vecka 46, (från den 13 november) börjar vi lägga pussel med alla anmälningar. Vi ska försöka ge er besked under första veckan i december.

  • Ni som varit här på isdagar förut, och känner att ni kan klara er ganska bra utan naturskolans personal, och vill styra mycket själva, får gärna skriva det i anmälan. Då kan vi lägga in er på dagar då någon av oss behöver göra andra saker, och det räcker om bara en av oss från naturskola är med er. 

  • Ni som bara vill göra själva plurrandet får gärna skriva det också. Då kan vi ge er en tid på morgonen/förmiddagen från ca kl.8.30 fram till kl.12, och ni håller till nere vid badplatsen hela tiden. Ni använder vår utrustning men sköter er i stort sett själva. Ni övar plurrning, och byter om i kåtorna innan vi kommer ner med de som bokat en "vanlig" isdag. 
    Ni som vill ha en "förmiddagsplurrning" behöver ta er till och från Hammarskog med egen abonnerad buss eller med egna bilar, och ta er från badplatsen i Hammarskog senast kl 12.  

  • De lärare som vill erbjuda sina elever att övningsplurra under isdagen, ska själv någon gång varit med under en plurrning. Antingen själva eller som åskådare. Det behöver inte ha varit här hos oss. Du som inte varit med om en plurrning - men vill plurra i förväg, hos oss - kan skriva det i anmälan.

 

Vi kan ta emot två skolklasser samtidigt, och ser också en viss möjlighet att ta emot ytterligare två klasser samma dag - med åtminstone en och en halv timmes förskjutning. Det gäller då i första hand klasser från samma skola/rektorsområde. Men med ett sådant upplägg kan eleverna missa en del av friluftsupplevelsen, när vi är så många på isen samtidigt.

En liten brasklapp - det brukar vara många som vill komma och det är inte säkert att vi kan ta emot din klass. Vi pusslar bland alla önskemål och hör sedan av oss via e-post med besked om vilket/vilka datum ni får komma - eller om ni står på reservlistan. Vi räknar med att vi kan svara er senast 4 december.

Vi kan ju heller inte lova att isen ligger - eller går att vara på. Vi kan - med kort varsel - behöva ställa in isdagar, med hänsyn till väder och isläge.

Hör gärna av er till oss om ni undrar eller vill diskutera något om isdagarna!