Förskolekurser 2017

På Upplandsstiftelsens hemsida kan du läsa  mer om kursdagarna för personal i förskolan >>

På Upplandsstiftelsens sida ligger också en PDF i högerkanten - om alla kursdagarna >>

Naturvetenskap och teknik 28 april
Vi visar hur man kan arbeta med naturvetenskap och teknik ute på ett enkelt och roligt sätt på förskolan. Ni får själva pröva på aktiviteter som passar på förskolegården eller i närmsta skogsdunge.

Hantverk och skapande 5 maj
Vi skapar i smått och stort med det vi finner i naturen. Bygger, färgar garn, bränner lerpärlor och funderar på vad man kan göra med det barnen hittar i skogen.

Upptäck naturen med alla sinnen 12 maj
Vi undersöker och upptäcker naturen omkring oss och lär oss mer om vanliga växter, fåglar och småkryp. Allt i form av lekar och övningar som passar på förskolan.

Miljö och kretslopp 15 september
Dagen handlar om hur man kan jobba med miljö och kretslopp med förskolebarnen. Vi undersöker kretslopp i naturen och sätter igång experiment som ni sedan kan arbeta vidare med i er barngrupp.

Leka och lära matematik ute 6 oktober
Dagen utgår från boken Leka och lära matematik ute. Ni får pröva på lekar och övningar som ni sedan kan göra med er barngrupp på förskolegården eller i naturen.

Friluftsliv förskola 13 oktober
Syftet med dagen är att lära sig enkla knep för att kunna göra det mysigt att vara ute under alla årstider med sin barngrupp. Vi bygger vindskydd, gör upp eld och lagar mat, samt leker lekar som passar årstiden.

Alla dagarna hålls på Uppsala Naturskola i Hammarskog 9.00-15.30.
Dagarna kostar 600:- + moms per dag och person. Fika ingår, tag med egen lunch.
Anmäl till naturskolan@uppsala.se eller via  naturskolans e-postformulär senast en månad före aktuell kursdag.

I många år har vi hållit en fyradagarskurs som vänt sig till förskolan.
Nu prövar vi att hålla dessa kursdagar var för sig.

Två barn som leker med vatten och baljor ute. Fotograf: Kajsa Molander

Vi avser att hålla ungefär detta program några år,
så att olika personer kan gå olika år.
Om ni skulle vilja ha någon av dessa dagar för hela er personalgrupp på annan tid eller hos er så är det också möjligt. Vi kan också skräddarsy kursdagar/kurstillfällen
efter era önskemål.
Hör av er till oss om du vill veta mer.

Uppsala Naturskola och Upplandsstiftelsen

Kajsa Molander  naturskolan@uppsala.se   018-727 80 54