Utedagar vid vattnet hösten 2017

Nu tar vi emot anmälan till utedagar vid vattnet under hösten 2017. Vi planerar att ha detta tema från vecka 35 fram till någon gång i oktober. I mitten av vecka 33 börjar vi pussla ihop schemat med era anmälningar. Använd anmälningsformuläret här nere. 

I vattentemat tar vi främst emot mellanstadieklasser. Dagen är gratis, men resa och mat får ni står för själva. 

Under hösten tar vi främst emot årskurs 5 - 6. Vi tar bara emot en årskurs/skola. Vi kommer prioritera de som har störst behov av en utedag. I mån av plats tar vi också emot elever från högstadiet.

Vi kan ta emot en klass - högst ca 40 elever i taget.

Ni får pröva friluftsaktiviteter och öva på säkerhet vid vatten. Vi har tillgång till kanoter och roddbåtar – och flytvästar. Vi har också en säkerhetsbåt, så nu kan vi låta elever få pröva att ro och paddla ut i viken. Några saker vi tar upp:

  • Vad ska man tänka på innan man ger sig ut på sjön?
  • Teknik för att ro och paddla.
  • Hur byter vi plats i båten?
  • Hur kliver man i, och ur, en kanot?
  • Vad ska jag göra om båten skulle välta?
  • Om det inte är alltför kallt i vattnet kanske några vill pröva hur det är att simma i en sjö.

Vi kan även komplettera sjöaktiviteterna med att håva upp och undersöka småkryp och växter i vattnet och kanske ta upp fisknät eller mjärde.

Vi jobbar framförallt med läroplanens innehåll från Idrott & hälsa och Biologi; men vi kan även ta upp fler ämnen, t ex hem och konsumentkunskap, fysik mm.

Vi vill göra er uppmärksamma på att om vindförhållanden är sådana att vi inte kan ge oss ut på sjön får vi planera om dagen i samråd med er.

Anmäl dig och dina elever här: 

En buksimmare (insekt) i en balja med vatten    

 

Läs om att hitta hit här: längst ner på den sidan finns en karta 

träskylt som visar vägen till naturskolan

 

Läs mer om att resa hit här:

Buss 108 kör in till Hammarskog

 

Om du har funderingar, ta dem via din egen epost. till naturskolan@uppsala.se eller vårt epostformulär,  eller ring 018 - 727 80 54.

13 juni 2017