Utedagar vid vattnet våren 2017

I vår tar vi emot främst mellanstadieklasser med aktiviteter vid vattnet i Dalbyviken.
Dagen är gratis, men resa och mat får ni står för själva.

Vi har vattendagar mellan påsklov och sommarlov, 19 april - 8 juni.

Vi tar främst emot skolklasser i årskurs 4 - 6. Vi tar bara emot en årskurs/skola.
I mån av plats tar vi också emot elever från högstadiet.

Vi kan ta emot en klass i taget.

Anmäl er helst före 30 mars för att vara säkrare på att komma med!

Anmäl dig och dina elever här >>
Den 30/3 börjar vi pussla ihop ett schema med de anmälningar som kommit in. 5/4 skickar vi ut besked om vilken dag klassen får komma.

Ni får pröva friluftsaktiviteter och öva på säkerhet vid vatten. Vi har tillgång till kanoter och roddbåtar – och flytvästar. Vi har också en säkerhetsbåt, så nu kan vi låta elever få pröva att ro och paddla ut i viken. Några saker vi tar upp:

• Vad ska jag göra om båten skulle välta?

Vi kan även komplettera sjöaktiviteterna med att håva upp och undersöka småkryp och växter i vattnet och kanske få ta upp fiskenät eller mjärde.

Vi jobbar framförallt med läroplanens innehåll från Idrott & hälsa och Biologi; men vi kan även ta upp fler ämnen, t ex hem och konsumentkunskap, fysik eller svenska.

Vi vill göra er uppmärksamma på att om vindförhållanden är sådana att vi inte kan ge oss ut på sjön får vi planera om dagen i samråd med er.

Anmäl dig och dina elever här:

En buksimmare (insekt) i en balja med vatten

Läs om att hitta hit här: längst ner på den sidan finns en karta

träskylt som visar vägen till naturskolan

Läs mer om att resa hit här:

Buss 108 kör in till Hammarskog

Om du har funderingar, ta dem via din egen epost. till naturskolan@uppsala.se eller vårt epostformulär,  eller ring 018 - 727 80 54.

21 mars 2017